Iata ca au trecut aproape 2 saptamini de la cel de al patrulea reglaj facut pe data de 18 iunie...
O veste buna ar fi ca la o purtare mai indelungata a procesorului(mai mult de 6-7 ore pe zi) nu mai acuz dureri de cap a doua zi...
Ceea ce pare sa supere in continuare este schimbarea presiunii atmosferice(innorat sau de la senin la vijelie),asa cum am mai scris,nu ma doare incizia de la operatie,ci am o senzatie ca si cum electrodul ar vrea sa iasa afara,umflatura din zona acestuia pare sa zvicneasca,insa este doar o impresie...Tot la schimbarea presiunii atmosferice am aceeasi senzatie de dupa operatia de implantare,cind nu pot desclesta falcile....
Pot spune ca acest al patrulea reglaj reprezinta cu totul si totul alte experiente audibile,tot ceea ce auzeam dupa al treilea reglaj se aude acum diferit,vocile par sa nu mai fie ingrosate,aparatura casnica se aude altfel.Perceptia ca ceva nou a unor zgomote cunoscute pina acum reprezinta o noua provocare de distingere a zgomotelor.
Acum,deja calit prin 4 reglaje,pot face mult mai bine o diferentiere dintre ele...
La primul reglaj cascada de informatii auditive a avut un oarecare dezvantaj in privinta claritatii,atit a zgomotelor cotidiene(autovehicule,zgomote casnice,voci neclare)proteza auditiva era ,,peste''procesor(cum am scris dealtfel in precedentele postari).
La cel de al doilea insa pot spune ca informatiile auditive devin mai clare,vocile inca nu se aud clar,incepind deja o usoara egalizare dintre proteza auditiva si procesor.
La cel de al treilea reglaj asa cum am scris destul de amplu procesorul pare sa invinga proteza auditiva,insa o purtare mai indelungata a acestuia creindu-mi disconforturi totusi suportabile.
Reglajul facut pe 18 iunie tot de doamna Anca Modan,pe linga faptul ca pot purta mai mult procesorul intr-o zi,insa nu toata ziua ca si copiii implantati,la aproape 4 luni de la activare si datorita virstei,cu o maturitate cerebrala a creierului,am descoperit acele disconforturi descoperite la audiograma facuta la doamna Marcela-deocamdata ciripit de vrabiute..

.In timp voi descoperi si alte sunete suparatoare.
Am facut si la clinica o audiograma conform protocolului de reglaje,este aproape identica cu cea realizata la doamna Marcela,insa nu atit de detaliata,prin descoperirea unor praguri de disconfort ceea ce totusi nu pare in regula,dat fiind ca reglajele se fac dupa audiograma de la clinica.Ma bucur ca am fost inspirat sa fac si in alta parte audiograma,ca pacient nu mi se poate impune sa fac audiograme doar la clinica,unde se pare ca domina si politicul...
In privinta faptului ca ar domina politicul ma refer la anumite promisiuni ca s-ar realiza un cabinet de recuperare auditiv verbala pentru pacientii minori implantati,atunci erau bani,se spunea ca prin luna mai anul acesta se va da in folosinta cabinetul...Normal cum este in acest jalnic sistem sanitar banii au fost probabil directionati in alte investitii,si finalizarea acestuia este MAI incolo-poate deloc...
Este pacat ca sint pacienti care vin din alte orase pentru reglaje si spatiul impropriu(salon) nu permite o buna desfasurare a activitatii de recuperare auditiv-verbala in cele minim 3 zile cit trebuie sa stea internati...
Nu stiu daca s-au mai realizat operatii de implant cohlear la clinica anul acesta,poate si datorita faptului ca eu si cei trei copilasi implantati am beneficiat de acele citeva implanturi ramase din anul 2012.Probabil ca nici nu a demarat programul national de acest an...
Abia astept sa ne revedem la aceasta tabara,care sper ca va fi un prilej de bucurie pentru noi toti !
Cu prietenie,
Marius Ignea,
Timisoara.