Bine v-am (re)gasit!!
Probabil multi dintre voi au aflat via Facebook de faptul ca nu am reusit la examenul de titularizare,luand o nota sub 5...Nu sunt dezamagit,din contra am fost perfect constient de faptul ca un examen de titularizare nu este ca si la examenele de la facultate din timpul sesiunii...Faptul ca nu am scris definitii ,,ca la carte'' mi se pare oarecum aberant deoarece la o meserie de psihopedagog la un examen de titularizare ar trebui sa se vada experienta si proiectia pe elevi cu dizabilitati
si totodata faptul ca poti arata ca nu ai tocit definitiile;pentru ca NICIODATA nu vei putea preda acestora-in cazul in care esti la o scoala scoala speciala-ca in invatamantul de masa...O meserie de psihopedagog dupa mine trebuie sa urmareasca niste competente de relationare cu elevii,nicidecum o ,,toceala''a unor definitii fara nici o legatura cu deficienta....Viata merge inainte,un esec nu trebuie sa ma dezarmeze,nu-i asa ?
Dar sa vorbim despre ceea ce va intereseaza mai mult...evolutia mea audibila...
Din pacate inca nu pot vorbi de pe telefonul fix sau mobil(fara a activa difuzorul) ,urechea cealalta o pot utiliza fara aparatul auditiv in convorbirile telefonice SI datorita ,,vechimii''(a se citi antrenamentului auditiv dupa mai mult de 35 de ani de protezare

)
Un aspect interesant este ca daca stau mult in spatii inchise cum dupa cum stiti(sau poate nu stiati) sunt pedagog cu jumatate de norma la CSEI ,,Constantin Pufan'' a doua zi am dureri de cap...Ma refeream la spatii inchise deoarece in activitatile copiilor din internat atunci cand ploua este lesne de inteles ca nu avem cum sa-i scoatem afara,cu atat mai mult ca activitatile educative extrascolare se desfasoara in incinta scolii,definit fiind ca un vacarm de nedescris a peste 30 de voci de copii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani...Evident ca si acei copii care sunt dependenti de limbajul semnelor au tendinta sa tipe sau datorita defectelor de voce sau limbaj,pe langa cei ,,vorbitori''cu anumite deficiente asociate va puteti imagina ce ,,orchestra'' rezulta...
Un amanunt foarte interesant de semnalat ar fi faptul ca,nedistangand inca toate cuvintele fie intr-un dialog din spatele meu fie de la televizor cam la 4 zile NU mai este nevoie sa merg la telecomanda procesorului cum este indicat... IMI DAU seama-datorita educatiei cerebro-auditive ca ,,parca''se aude prea incet

ajungand acasa de la scoala facand acest proces,mai demult nu sesizam defel faptul ca am un numar minim de zile in care trebuie sa activez telecomanda,de unde si cearta de la reglajul din decembrie 2013...
Cred ca va surprinde definirea ,,cerebro-auditiv''insa dupa o operatie de implant cohlear toate resturile de auz ,,biologic'' NU mai exista....creierul fiind cel care ,,inregistreaza'' si proceseaza informatia auditiva...
Acum poate tind sa isc anumite contradictii prin definirea,,educarea auzului fonematic''dar in opinia mea e vorba de un auz ,,electronizat'' faptul ca creierul are capacitatea prin emisferele sale sa preia informatiile denota si o maturitate pe langa educarea noilor semnale auditive receptionate...
La mine maturitatea cerebrala merge mai greu totusi nu ca in cazul copiilor vostri,pentru ca asa cum am mai spus ei cresc odata cu implantul implicit cu forma de receptie a zgomotelor pe langa insusirea cu mai mult sau mai putin succes a limbajului... sau ca in cazul unor persoane implantate dupa pierderea auzului biologic-unde la ei recuperarea tinde sa mearga foarte repede(intre 3-6 luni),si datorita faptului ca poseda limbaj verbal si o ,,amintire'' a acestuia foarte facila,creierul preluand rapid ,,fisierele'' biologice ale auzului diminuat/pierdut la o implantare...
Evident la copiii implantati in perioada prelinguala(adica necesitatea unui proces logopedic continuu si totodata sustinut prin imbogatirea vorcabularului si mai ales lectura-fara a citi carti NU se poate dezvolta un vocabular scris citit)-din pacate era informatica tinde sa elimine aceasta pasiune de lectura chiar si la copii normal-auzitori...Cred ca multi dintre voi v-ati minunat la tristele perle de la probele de limba si literatura romana atat de la capacitate cat si de la bacalaureat aparut cu mare ,,fast'' in presa virtuala
Un alt amanunt pe care l-as semnala ar fi faptul ca este posibil ca eu sa fi fost
mai sensibil la realizarea unei radiografii pulmonare necesare pentru angajare,durerile de cap nu au contenit vreo 3 zile...

Am inteles ca la unii dintre copii implantati nu au fost asemenea reactii ca si in cazul meu,eu ma sfatuisem in prealabil sa stiu daca pot face o radiografie pulmonara si deja mi s-a atras atentia ca
este posibil datorita suprafetei mari de radieresa acuz asemenea stari care totusi vor trece si nu vor fi chiar insuportabile...
Momentan imi pastrez jobul meu de pedagog la CSEI ,,Constantin Pufan'' m-am inscris la masterul de Psihologie Educationala si Consiliere Psihopedagogica(sper ca la inscrierile din septembrie sa se completeze necesaru de studenti)...Momentan am aplicat CV-ul meu la doua fundatii pentru un alt job astept sa realzez interviul si totodata sa arat ca experienta mea de viata este totusi mai importanta in asimilarea studiior de facultate...pentru ca indiferent cat de ,,toba'' de teorie esti TOT este necesara o abilitate practica,cea mai importanta dupa mine relationarea cu persoane cu dizabilitati INDIFERENT de aceasta-mintala,autism,sindrom Down si de auz sau vedere,sa nu omitem si deficientele locomotorii...
Sper sa ne intalnim in aceasta tabara...
Cu prietenie,
Marius Ignea
Timisoara.