Hai ca ma prezint si eu.La indemnul d-lui Ignea Marius,caruia ii multumesc pt primirea calduroasa in acest topic.
Eu,Marinela Axinte,am implant cohlear binaural SAPHUR NEURELAC din vara anului 2010.Este vorba de un singur procesor cu 2 microfoane.M-am operat la 30 de ani ca sa fiu un exemplu pt copiii mei,deficienti de auz si ei,primind vrand nevrand ''pretioasa''mostenire genetica

Caci traim intr-o familie mare,formata din 4 generatii,toate cu deficiente de auz si vorbire;cea mai batrana generatie fiind auzitoare pe care nu prea putem conta,din motive lesne de inteles,cum vor invata copiii nostri sa vorbeasca daca noi comunicam prin limbajul surzilor,limba noastra nativa,intre noi? Ca sa fie macar un parinte vorbitor in familie,eram canditata ideala la implant cohlear. Tot procesul(operatie,activare,reglaje...)a fost realizat la Spitalul de Recuperare-IASI.De partea operatorie s-au ocupat dr.Martu si dr.Radulescu,iar de audiograme,reglaje si de .....daruirea sfaturilor pretioase si incurajare la o viata mai buna,s-a ocupat dr.Cozma.
Malina,mandretea noastra,e cea mai norocoasa dintre toti.Aude la 70 dB,este protezata la ambele urechiuse,si se descurca foarte bine in lumea normala.Ceea ce e minunat e ca mostenire genetica a luat tot ce e mai bun de la noi,parintii.Ceea ce e trist e ca mai tarziu,ar putea pierde auzul la o ureche ajungand probabil la implant cohlear.
Nicolas,un baietandru foarte neastamparat,tot timpul are cate ceva de facut,ca de "vai de capul mamei". Din nefericire,a luat tot ce e mai rau de la noi,parintii,genetic vorbind. La cca doi anisori a fost operat.Dupa perioada de vindecare si de activare pana in prezent,la 4 anisori,frecventeaza aceeasi gradinita normala unde merge si surioara lui,dar fiecare in grupa sa.Face logopedie din cand in cand,cand are timp logopeda.As fi apelat la alta logopeda daca situatia financiara a noastra ar fi mai buna.Deocamdata suntem la mila actualei logopede fiindca ne-a lasat la pret.Cel mai mult face la scoala speciala ore de logopedie cu aceeasi logopeda si inca una alta.
Scoate sunete,cel mai bine vocale,consoane dificil de pronuntat nu prea,cuvinte simple precum ''mama'', ''apa'', ''pipi'', ''hai''.De auzit aude foarte bine,executa la comenzi vocale ''IESI!'', "Spala-te pe maini!", "nani", "Te pup", "Te iubesc", "Ti amo!"

........
Cu stima,
Marinela.