Comunicat de presă – proiect „Copiii sibieni vor să audă!”

0

Comunicat presa proiect Sibiu 13.05.2016

“COPIII SIBIENI VOR SĂ AUDĂ!”

Peste 2.400 de copii vor fi testați auditiv gratuit, în cadrul unui proiect finanțat prin Agenda Comunității

Peste 2.400 de copii preșcolari din municipiul Sibiu vor fi testați auditiv gratuit, în cursul anului 2016, în cadrul proiectului “Copiii sibieni vor să audă!”, inițiat de Asociația persoanelor cu deficiențe de auz „Ascultă Viața!”, în parteneriat cu Spitalul European Polisano și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității.

 Copiii care vor fi depistați cu deficiențe de auz sau afecțiuni ale urechii (ex: otite) vor beneficia, ulterior, de consultații inițiale gratuite în cadrul Spitalului European Polisano. Totodată, în cadrul proiectului, va avea loc evaluarea celor depistați cu deficiențe de auz, precum și informarea și consilierea părinților cu privire la procesul de reabilitare ce trebuie urmat.

Această inițiativă, care reunește o asociație dedicată reabilitării și integrării copiilor cu deficiențe de auz, unul dintre cele mai cunoscute spitale private din România și Inspectoratul școlar județean, vine în contextul în care, în maternitățile din România, nu este implementată testarea auditivă a nou-născuților, deși, în conformitate cu declarațiile Ministerului Sănătății, trebuia să devină obligatorie încă de la începutul anului 2015. Această procedură este în măsură să le ofere părinților și personalului medical primul indiciu cu privire la o posibilă deficiență de auz, facilitând diagnosticarea precoce a hipoacuziei, protezarea auditivă (clasică sau cu implant cohlear) și succesul procesului de reabilitare, marcat de integrarea copiilor cu deficiențe de auz în învățământul de masă și ulterior în societate.

În prezent, la nivelul României aproximativ 30% dintre nou-născuți sunt testați auditiv, iar în județul Sibiu există doar două maternități care efectuează această procedură.

Costurile proiectului sunt acoperite prin cofinanțarea de 18.000 lei din partea Consiliului Local Sibiu şi Primăriei Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității, și din contribuțiile proprii ale Asociației “Ascultă Viața!” și Spitalului European Polisano.

Despre Asociația persoanelor cu deficiențe de auz „Ascultă Viața!”

Asociația „Ascultă Viața” este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2008 pentru persoanele cu pierdere gravă sau profundă a auzului, cu un accent deosebit pe copiii purtători de implanturi cohleare. În prezent, Asociația „Ascultă viața” are peste 200 de membri din întreaga țară: adulți cu IC, părinții copiilor cu IC și specialiști în acest domeniu.

Misiunea Asociației „Ascultă Viața!” este de a disemina informațiile despre implantul cohlear și terapia specifică de recuperare, de a promova drepturile persoanelor cu implant, de a informa, consilia și oferi asistență, inclusiv sprijin material persoanelor cu implant cohlear, candidaților și familiilor acestora, în scopul de a maximiza șansele de integrare socială ale acestora.

Contact: Cosmin – Alexandru Brasov, e-mail : brasov.cosmin@gmail.com,

asociatiaascultaviata@gmail.com, website www.ascultaviata.ro;

Call center Polisano: 021-9383

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

photo -1

Comentarii

comentarii

Distribuie.

About Author

Comentariile nu sunt permise.