Drepturile copiilor cu cerinte educationale speciale pe durata starii de urgenta

0

Avand in vedere semnalele contradictorii venite din partea membrilor nostri, va aducem la cunostinta faptul ca in conformitate cu prevederile art IX din Ordonanta de urgenta nr. 30/2020, toate beneficiile de asistenta sociala care au drept conditie frecventarea cursurilor de invatamant se acorda fara intrerupere, inclusiv alocatia zilnica de hrana pentru copii cu cerinte educationale speciale:

ART. IX
(1) Pe perioada instituirii stării de urgenţă prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, beneficiile de asistenţă socială care au drept condiţie frecventarea cursurilor de învăţământ de către copii sau tineri se acordă fără întrerupere.
(2) Pe perioada stării de urgenţă instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, alocaţia zilnică de hrană de care beneficiază copiii cu cerinţe educaţionale speciale se acordă pe perioada valabilităţii certificatului de orientare şcolară fără a fi condiţionată de numărul de zile de şcolarizare şi de prezenţa şcolară.

Certificatele de orientare scolara se elibereaza pe ciclu scolar, deci nu expira mai devreme de finalul actualului an scolar, in timp ce, in conformitate cu prevederile art. 39 din Decretul nr. 195/2020: „certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecția copilului, precum și certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență.”

Avand in vedere incetarea starii de urgenta in data de 14 mai 2020, urmarim cu interes  si va vom informa cu privire la actele normative care vor reglementa acordarea drepturilor pentru copiii cu CES dupa aceasta data.

 

Comentarii

comentarii

Distribuie.

About Author

Comentariile nu sunt permise.