Ziua Internațională a Implantului Cohlear 2024:

0

Pledăm pentru conștientizare, acces, reabilitare și îngrijire pe tot parcursul vieții

[Luxemburg, 25 februarie 2024] – 25 februarie marchează Ziua Internațională a Implantului Cohlear, comemorând revoluționara intervenție chirurgicală efectuată în această zi în 1957, care a deschis calea pentru dezvoltarea tehnologiei implantului cohlear. Sărbătorind cea de-a 67-a aniversare, această zi reprezintă o reamintire la nivel global a puterii transformatoare a implanturilor cohleare în restabilirea auzului și îmbunătățirea vieții.

Implanturile cohleare dețin un potențial imens pentru cei cu pierdere de auz, oferind o cale de acces către o lume a sunetului inaccesibilă anterior. În timp ce onorăm această piatră de hotar, EURO-CIU, Asociația Europeană a Utilizatorilor de Implant Cohlear, coordonează evenimente de a spori conștientizarea în toată Europa sub motto-ul internațional: „Suntem uniți de pasiunea de a auzi”

Cu peste 500.000 de primitori de implant cohlear numai în Europa, este esențial să abordăm domeniile cheie care ne preocupă: conștientizarea, accesul, reabilitarea și îngrijirea pe tot parcursul vieții.

Conștientizare: Multe persoane rămân neinformați privind beneficiile implanturilor cohleare și de eligibilitatea lor pentru această tehnologie care schimbă viața. În calitate de susținători, ne străduim să răspândim informații corecte și să înlăturăm concepțiile greșite despre implanturile cohleare, asigurându-ne că potențialii candidați și publicul larg sunt informați cu privire la opțiunile lor pentru îmbunătățirea auzului.

Acces: Accesul la implanturile cohleare ar trebui să fie universal și echitabil. Indiferent de vârstă, persoanele care au nevoie ar trebui să aibă acces gratuit la implanturi cohleare bilaterale. Este imperativ să eliminăm barierele de acces, asigurându-ne că fiecare candidat eligibil poate beneficia de această tehnologie transformatoare.

Reabilitare: Reabilitarea și sprijinul continuu sunt componente vitale ale călătoriei alături de implantul cohlear. Destinatarii au nevoie de reglaj regulat și asistență pentru a maximiza beneficiile implanturilor lor. Este pur și simplu inacceptabil să te mulțumești cu rezultate mai puțin decât optime – pledăm pentru servicii de reabilitare cuprinzătoare pentru a-i susține și încuraja pe beneficiari pe drumul lor către succesul auditiv.

Îngrijire pe tot parcursul vieții: Tehnologia evoluează rapid, inclusiv tehnologia procesorului de implant cohlear. Pentru a asigura performanțe și rezultate optime, este esențial ca utilizatorii de implant cohlear să aibă acces în timp util la cele mai recente progrese. Îngrijirea pe tot parcursul vieții ar trebui să fie prioritară, cu evaluări și upgrade-uri regulate pentru a garanta că utilizatorii continuă să experimenteze toate beneficiile implanturilor lor.

Mai mult, implanturile cohleare reprezintă o investiție în calitatea vieții oamenilor. Studiile sugerează că beneficiile pe termen lung ale implantării cohleare se extind dincolo de îmbunătățirea auzului, întârziind potențial apariția unor afecțiuni precum demența și Alzheimer. Investind în implanturi cohleare, societățile investesc în comunități mai sănătoase și mai incluzive.

Pe măsură ce comemorăm Ziua Internațională a Implantului Cohlear, să ne reafirmăm angajamentul de a crește gradul de conștientizare, de a îmbunătăți accesul, de a sprijini reabilitarea și de a asigura îngrijirea pe tot parcursul vieții pentru beneficiarii de implant cohlear. Împreună, să sărbătorim călătoria sunetului și să oferim oamenilor capacitatea de a îmbrățișa viața la maximum.

Pentru interviuri, știri și materiale audiovizuale care prezintă beneficiari de implant cohlear, membri EURO-CIU sau reprezentanți, vă rugăm să o contactați pe Beatrice Cusmai beatrice.cusmai@aguav.it

Despre EURO-CIU: EURO-CIU este o asociație non-guvernamentală și non-profit care a fost înființată în Luxemburg în 1995, formată din 29 asociații membre din 22 de țări europene. În total, EURO-CIU reprezintă aproximativ 500.000 de utilizatori de implant cohlear (IC) din Europa, dintre care aproximativ 60% sunt adulți și 40% copii. Cu un angajament în advocacy, educație și sprijin, EURO-CIU se străduiește să susțină persoanele cu deficiență de auz și să promoveze incluziunea în societate. 

Pentru întrebări media, vă rugăm să contactați:

Beatrice Cusmai

EURO-CIU Vicepreședinte secund

Beatrice.cusmai@aguav.it

Comentarii

comentarii

Distribuie.

About Author

Comentariile nu sunt permise.