Acordarea de servicii gratuite de reabilitare auditiv-verbala pentru copii purtatori de implant cohlear in cadrul proiectului „Ascultă Viața!” cu sprijinul financiar al Fundatiei Orange

0

La 6 luni de la începerea proiectului “Asculta Viata!” derulat de Asociația persoanelor cu deficiențe de auz “Ascultă Viața!” cu sprijinul financiar al Fundației Orange, au fost inregistrate urmatoarele reusite:

  • realizarea unui curs de specializare in domeniul reabilitarii copiilor cu implant cohlear si acreditarea acestuia de Colegiul Psihologilor din Romania;
  • amenajarea unui cabinet de logopedie la sediul asociației din Sibiu;
  • organizarea cursului mai sus mentionat la Sibiu precum si a unui atelier la Iasi;
  • pregatirea unui numar de 34 de specialisti: logopezi, psihologi, cadre didactice.

Din data de 15 octombrie 2015, va incepe urmatoarea etapa din cadrul proiectului constand in oferirea de servicii de reabilitare auditiv-verbala pentru un număr de 50 de copii purtători de implant cohlear, din întreaga țară, indiferent de tipul de implant sau clinica unde s-a realizat operatia de implant. Pentru a beneficia de serviciile de terapie logopedica nu este necesar sa fiți membri ai Asociației Ascultă Viața.

Serviciile de reabilitare auditiv-verbala vor fi asigurate de specialistii formati in cadrul proiectului, costurile fiind acoperite din bugetul proiectului, in limita a 25 de ore/copil  (1h/saptamana).

Criteriile de selectie a copiilor cu implant cohlear ce vor beneficia de servicii de reabilitare auditiv-verbala in cadrul proiectului sunt:

  • cazuri de vulnerabilitate sociala
  • evaluarea nivelului achizitiilor auditiv-verbale
  • lipsa specialistilor in localitatile de domiciliu si dificultatea in a accesa servicii specializate de reabilitare
  • varsta auditiva 0-5 ani
  • acoperire nationala

Parintii interesati de participarea in proiect, vor putea consulta lista specialistilor si ii vor contacta personal in vederea realizarii unei evaluari de catre acestia a copiilor purtatori de implant propusi pentru includerea in proiect.

Totodata parintii/apartinatorii legali isi vor manifesta acordul scris pentru includerea in proiect si folosirea datelor cu caracter personal si a imaginii lor, respectiv a copiilor.

Rapoartele de evaluare vor fi inaintate catre Asociatia Asculta Viata pana in data de 13 octombrie 2015, urmand ca pana in perioada 14-17 octombrie 2015 sa aiba loc analiza acestora si selectia beneficiarilor.

Descarca: lista specialisti implant

Comentarii

comentarii

Distribuie.

About Author

Comentariile nu sunt permise.