INCADRAREA COPIILOR CU HIPOACUZIE PURTATORI DE IMPLANT COHLEAR IN GRADUL GRAV DE HANDICAP

0

UPDATE 08.08.2016

Si succesele parintilor in instanta continua pe banda rulanta … insa cu ce costuri! Chiar trebuie sa fim batjocoriti de catre comisiile de evaluare a gradului de handicap, ai caror membri nu pot/vor sa interpreteze corect dispozitiile legale. De ce la Ploiesti, desi Tribunalul si Curtea de Apel infirma hotararile comisiei si decide incadrarea copiilor cu implant cohlear in gradul grav, membrii comisiei continua sa isi pastreze punctul de vedere invechit si obtuz:

SENTINTA SITARU

UPDATE 03.08.2016

Un nou succes, de aceasta data la Tribunalul Dolj:

sentinta tribunal Iepure

UPDATE 12.01.2016

O noua hotarare definitiva a Curtii de Apel Ploiesti prin care un copil purtator de implant cohlear a fost incadrat in gradul grav de handicap. Mai jos puteti descarca intampinarea depusa de familia Secara la apelul formulat de Comisia pentru Protectia Copilului.

INTAMPINARE+SENTINTA SECARA KARINA

UPDATE 10 nov 2015

Hotararea judecatoreasca ramasa definitiva a Curtii de Apel Ploiesti prin care gemenii Bogdan primesc gradul grav de handicap: HOTARARE CIVILA 24.09.2015

* * * * *

Din pacate, din experienta propriilor membri ai Asociatiei Asculta Viata, am constatat ca evaluarea gradului de handicap prezinta o practica neuniforma la nivelul intregii tari si in contradictie cu prevederile legale, fapt pentru care va prezentam mai jos:hotarari prin care s-a acordat gradul de handicap grav unor copii cu hipoacuzii neurosenzoriale profunde, purtatori de implant cohlear, contestatii la hotararile de incadrare in grad de handicap precum si sentinte ale instantelor judecatoresti prin care aceste hotarari erau anulate si se acorda gradul grav.

Pentru a putea veni in sprijinul celorlalti parinti aflati in situatii similare, avem rugamintea ca persoanele care au obtinut gradul grav fie de de la comisie, fie in instanta si care sunt dispuse sa faca publice aceste documente, sa ni le inainteze scanate, prin email la adresa asociatiaascultaviata@gmail.com. Pentru a asigura o informare completa, va rugam sa ne inaintati toate documentele relevante, respectiv acte medicale ce atesta diagnosticul, audiograma, certificat de incadrare intr-un grad de handicap, contestatie, actiune depusa in instanta, intampinari, etc.

Totodata, email-ul prin care ne inaintati documentele, va contine urmatorul text completat cu datele dvs:

„Prin prezentul e-mail, subsemnatii ………………, CNP ……………….. si ………………………., CNP ……………………….., in calitate de parinti ai minorului ……………………………., CNP …………………….., ne manifestam acordul pentru mediatizarea de catre Asociatia persoanelor cu deficiente de auz „Asculta Viata”, inclusiv prin postarea pe pagina de Internet www.ascultaviata.ro, a documentelor depuse la Tribunalul Prahova, in dosarul privind incadrarea in grad de handicap a minorului sus-mentionat.”

Fam. Secara (Ploiesti) – contestatie : pag1  pag2  pag3  pag4

– raspuns la intampinarea DJASPC : pag1 pag2

In aceasta cauza, la 05.10.2015 instanta a dat solutie definitiva prin acordarea gradului grav, hotararea urmand sa fie comunicata partilor si sa o postam aici in viitorul apropiat

Fam. Bogdan (Ploiesti) – contestatie  pag1  pag2  pag3  pag4

In prima instanta parintii au avut castig de cauza, insa Comisia pentru protectia copilului a intentat apel

Fam. Popescu(Tg.-Jiu) – sentinta: pag1  pag2  pag3  pag4

Fam. Barbuceanu(Ploiesti) – certificat: pag1  pag2 

Fam Iordan(Cernavoda) – certificat:

20150123_07090320150123_070832

Comentarii

comentarii

Distribuie.

About Author

Comentariile nu sunt permise.